We are in the process of migrating this forum. A new space will be available soon. We are sorry for the inconvenience.

XEN fail-over ip


nomid
02-23-2010, 12:20 AM
Hyvä jos apuja. XEN on melkein vakio asennus itellä serverille kun serverille.
Kerrän erehdyin testaamaan, ja sille tielle jäätiin

Jillian
02-22-2010, 05:36 PM
Kiitos nomid infoista mitä tässä ketjussa on. Sain viimein itsellenikin toimimaan virtuaalit. Nyt vaan testaan että pysyyvät pidemmän aikaa pystyssä.

nomid
02-22-2010, 02:37 PM
Quote Originally Posted by Lauri
Onko ilmoittamasi nopeus guestin ja hostin välinen, vai saitko VM:n nettiin? Mitä käyttöjärjestelmää käytät VM:llä? Oletko kokeillut muita?
Nopeus (bridge tila) Ulkomaailmasta virtuaaliin.

Host Debian 5 ja quest:ssa Ubuntu Karmic

Sain vihdoin kaiken toimimaan. (tosin bridge tila ei pelaa vieläkään)
Route tilassa tuntuis pelaavan. http://help.ovh.co.uk/Xen ohjeen mukaan.

Hallinta paneelissa ei saa olla virtuaali MAC liitettuna IP:hen, muutoin liikenne ei pelaa route tilassa kyseiseen ip:hen

Lauri
02-22-2010, 12:13 PM
Onko ilmoittamasi nopeus guestin ja hostin välinen, vai saitko VM:n nettiin? Mitä käyttöjärjestelmää käytät VM:llä? Oletko kokeillut muita?

nomid
02-20-2010, 02:28 PM
Quote Originally Posted by nomid
Jeps elikkäs homma rupes pelittämään, kun poistin paneelista kaikki virtual mac ja tein uudet.

Tosin virtuaalien verkko yhteydet ovat sitten aiva oma luku sinäänäsä 200-500kb/sec.

Mitähän sitä sitten keksis. Tulee mieleen ismo alangon biisii "V** taa..."
Hah selokin b/sec ei kb/sec

Testasin juuri Citrix XenServer 5.5 samaa hidastelua virtuaalien kanssa. Serverina siis kimsufi i7-2T
toimiiko muilla ongelmitta, mistä vikaa etsimään.

nomid
02-20-2010, 01:33 PM
Ymmärisn (äkkiä googlettamalla) että e1000e verkko ajurissa (intel pro/1000) olisi bugi josta hidastelu johtuu. (debian5+xen)

Route tilassa tuntuis olevan nopeudet kohdallaan.

Nyt sekä dom0 ja domU välillä kulkee ping.
mutta domU ei pääse ulkomaailmaan tai tosinpäin.

domU confi:
Code:
vif = [ 'ip=XX8.XX5.140.142' ] #domU fail-ip
ip = "XX8.XX5.140.142"
netmask = "255.255.255.255"
gateway = "XX8.XX5.202.125" #dom0 ip
domU /etc/network/interfaces
Code:
auto eth0
iface eth0 inet static
    address XX8.XX5.140.142
    netmask 255.255.255.255
post-up /sbin/ip route add default dev eth0

Henkka
02-20-2010, 12:32 PM
Quote Originally Posted by nomid
Tosin virtuaalien verkko yhteydet ovat sitten aiva oma luku sinäänäsä 200-500kb/sec.
Nouseeko virtuaaleissa linkit ylös 100/1000Mbps? Itellä oli sama ongelma VMWaren kanssa, kunnes asensin Vmware toolsit virtuaaliin. Tämä sai linkin nousemaan virtuaalissa maksimiin.

Lauri
02-20-2010, 11:49 AM
Quote Originally Posted by mrl586
Osa C-05G -koneista on 64-bittisellä prossulla varustettuja esim. Intel E2180.
Totta.

nomid
02-20-2010, 10:55 AM
Jeps elikkäs homma rupes pelittämään, kun poistin paneelista kaikki virtual mac ja tein uudet.

Tosin virtuaalien verkko yhteydet ovat sitten aiva oma luku sinäänäsä 200-500kb/sec.

Mitähän sitä sitten keksis. Tulee mieleen ismo alangon biisii "V** taa..."

Henkka
02-19-2010, 09:24 PM
Quote Originally Posted by nomid
Serveri kimsufi i7-2T Pingi ei kulje kumpaankaan suuntaan.
Testattu tosiaankin ohjeen mukaan, ja bridge tilassa (ensinmäinen postaus). Sama tulos.

Host interfaces:
Code:
auto lo
iface lo inet loopback

auto eth0
iface eth0 inet static
address XX8.XX5.202.125
netmask 255.255.255.0
network XX8.XX5.202.0
broadcast XX8.XX5.202.255
gateway XX8.XX5.202.254

Virtuaalin confi.

Code:
memory = 256
vcpus=1
cpus = "7"
name = "virtual"

vif = [ 'mac=02:00:00:00:02:a9' ]   
disk = ['phy:/dev/sda5,xvda1,w','file:/xen/swap.img,sda2,w']

extra = "fastboot"
extra = "clocksource=jiffies"

on_poweroff = 'destroy'
on_reboot   = 'restart'
on_crash    = 'restart'

bootloader = "/usr/lib/xen-3.2-1/bin/pygrub"
Bridged-tilassa sun pitää laittaa virtuaalinen macci päälle OVH:n hallinnasta "Virtuaalinen MAC VPS:lle" tms.. muuten ovh:n kytkimet tiputtavat kaikki paketit.

Ja toisekseen ekan viestisi /etc/network/interfaces tiedostosta: muistaakseni ip fail-overit eivät käytä gatewayta, vaan ne pitää reitittää "oikean" ip-osoitteen gatewayhin(dom0:n gateway olettaen).

iface eth0 inet auto
address X.X.X.X
netmask 255.255.255.255
post-up route add XX8.XX5.202.254 dev eth0
post-up route default gw XX8.XX5.202.254
Itselläni lähes identtinen tilanne VMWaren kanssa, virtuaalisten maccien kanssa pelailtu koko viikko nyt, ei tulosta kuitenkaan.

OVH:n britti foorumeilta löytyy paljon aiheesta keskustelua, josta itse olenkin käynyt lunttaamassa välillä. Eli siis http://forums.ovh.co.uk/.

mrl586
02-19-2010, 05:11 PM
Quote Originally Posted by Lauri
OVH:n Xen on 64-bittinen, eikä siis toimi C-05G:n kanssa.
Osa C-05G -koneista on 64-bittisellä prossulla varustettuja esim. Intel E2180.

nomid
02-19-2010, 11:23 AM
Quote Originally Posted by Lauri
Mikä palvelin sinulla on? OVH:n Xen on 64-bittinen, eikä siis toimi C-05G:n kanssa. Lisätietoa:

http://www.ovh-hosting.fi/tavarat/di....xml?sort=virt

Toimiiko ping DomUsta tai DomUun ollenkaan? Liitätkö tähän tämänhetkiset asetuksesi.
Serveri kimsufi i7-2T Pingi ei kulje kumpaankaan suuntaan.
Testattu tosiaankin ohjeen mukaan, ja bridge tilassa (ensinmäinen postaus). Sama tulos.

Host interfaces:
Code:
auto lo
iface lo inet loopback

auto eth0
iface eth0 inet static
address XX8.XX5.202.125
netmask 255.255.255.0
network XX8.XX5.202.0
broadcast XX8.XX5.202.255
gateway XX8.XX5.202.254

Virtuaalin confi.

Code:
memory = 256
vcpus=1
cpus = "7"
name = "virtual"

vif = [ 'mac=02:00:00:00:02:a9' ]   
disk = ['phy:/dev/sda5,xvda1,w','file:/xen/swap.img,sda2,w']

extra = "fastboot"
extra = "clocksource=jiffies"

on_poweroff = 'destroy'
on_reboot   = 'restart'
on_crash    = 'restart'

bootloader = "/usr/lib/xen-3.2-1/bin/pygrub"

Lauri
02-19-2010, 11:10 AM
Mikä palvelin sinulla on? OVH:n Xen on 64-bittinen, eikä siis toimi C-05G:n kanssa. Lisätietoa:

http://www.ovh-hosting.fi/tavarat/di....xml?sort=virt

Toimiiko ping DomUsta tai DomUun ollenkaan? Liitätkö tähän tämänhetkiset asetuksesi.

nomid
02-19-2010, 10:31 AM
Jos XEN asetuksista muutta routen päälle, ja verkko asetukset ohjeen mukaan (vm), ei toimi.
Onkohan jotain jota tarvitsee muuttaa host verkko asetuksiin?

Ps. Onko Debian Xen poistettu asennettavista käyttöjärjestelmistä? Ainakaan omassa hallinta paneelissa sitä ei ole.

Lauri
02-19-2010, 09:17 AM
Tässä on hyvä ohje: http://ohjeet.ovh-hosting.fi/Xen

Ilmoitatko toimivuudesta

nomid
02-18-2010, 07:35 PM
Miten verkon saa virtuaaleissa toimimaan? Ennen riitti kun XEN oli configuroitu bridge tilaan. Ja guestiin laittoi verkko asetukset normaalisti /etc/network/interfaces tiedostoon.
Code:
auto lo
iface lo inet loopback

auto eth0
iface eth0 inet static
address XX.XX.146.155
netmask 255.255.255.0  
network XX.XX.146.0
gateway XX.XX.146.254
Yllä siis domU verkko asetukset.